Santiago J. Castellà Surribas (Barcelona, 1967) és president de l’Autoritat Portuària de Tarragona des del 31 d'octubre de 2024.
Castellà és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Nacional d'Educació a Distància, postgrau en Estudis Europeus i internacionals, màster en Seguretat, Pau i Defensa per l'Institut Universitari General Gutiérrez Mellado, i doctor en Dret Internacional per la Universitat de Barcelona. Durant 25 anys ha estat professor del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
Ramón Ignacio García Rodríguez és Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València, MBA Universitat Rovira i Virgili i ha cursat el Programa per a Directiu de Ports del IESE.
Funcionari en excedència del Cos d'Enginyers de Camins de l'Estat, es va incorporar a la Junta d'Obres del del Port de Tarragona de 1989 a 1992 i a l'Autoritat Portuària de Tarragona de 1993 fins avui.
Les seves retribucions percebudes com a Director general, corresponents a l'exercici 2021 ascendeixen a 95.761,00 euros i 7.333,16 euros en espècie.(pendent actualització salarial exercici 2021)
El Codi Ètic del Port de Tarragona neix com a resultat del compromís d’aquesta organització amb l’excel·lència, la transparència i la integritat professionals. Aquests són els valors que teixeixen la personalitat del Port de Tarragona en totes les seves vessants i àmbits d’actuació, així com els valors que guien i que han de guiar el comportament de cadascuna de les persones que en formem part.
El Codi Ètic de l'Autoritat Portuària de Tarragona és un conjunt de directrius per establir les conductes acceptables per part dels membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona, i que es promourà i incentivarà entre els proveïdors, empreses col·laboradores i entitats que prestin serveis dins de la Comunitat Portuària.
El Codi ètic de l'Autoritat Portuària de Tarragona és un conjunt de principis i valors nascut del compromís amb l'excel·lència, la transparència i la integritat professional per garantir un entorn de treball on s'actuï de manera íntegra, honesta i transparent, i es procuri un tracte amable, respectuós i pròxim.
El Codi ètic de l'Autoritat Portuària de Tarragona és un instrument dinàmic. Qualsevol persona pot realitzar una consulta o una denúncia a través dels canals oberts per a aquesta finalitat.
Contacte
Autoritat Portuària de Tarragona
Passeig de l'Escullera s/n
43004, Tarragona
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
El Codi ètic de l'Autoritat Portuària de Tarragona es pot consultar en un apartat específic al web oficial de l'APT en format PDF. Consta de 7 capítols, 15 apartats i 7 subapartats en els quals es defineixen els principis, els valors i les actituds de la nostra funció com a servidores i servidors públics.
Contacte
Autoritat Portuària de Tarragona
Passeig de l'Escullera s/n
43004, Tarragona
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
A la vista de la resolució del departament d'Interior i Seguretat Pública de la Generalitat de Catalunya dictada la tarda del 12 de novembre de 2024 es comunica que queden suspesos fins a nou avís tots els processos selectius presencials a la seu de l'Autoritat Portuària de Tarragona previstos pel dimecres 13 de novembre de 2024.
La igualtat de dones i homes és un principi jurídic d'aplicació universal reconegut en textos internacionals sobre drets humans. Està fonamentada en el principi d'igualtat i fa referència a la participació activa i equilibrada de totes les persones, independentment del seu sexe, en les diferents àrees de la vida: pública i privada.
Malgrat el seu reconeixement formal, encara continuen existint obstacles presents en la nostra societat, que impedeixen la plena participació i integració de les dones en tots els àmbits. Un dels resultats més evidents és que dones i homes no accedeixen, participen ni es beneficien en condicions d'igualtat real en el mercat de treball.
El desenvolupament de plans d'igualtat en totes les organitzacions i els processos per a la integració de la igualtat d'oportunitats en les diferents àrees d'intervenció és una de les estratègies que apunta la legislació en matèria d'igualtat.
En aquest sentit, s'elabora el PLA D'IGUALTAT D'APT, que ha decidit apostar per la transversalitat i la integració dels objectius d'igualtat en la gestió de les seves polítiques.
Tanmateix, al 2019 el Consell d’Administració de l’APT va aprovar el protocol d’actuació per a la prevenció i abordatge de situacions d’assetjament laboral en qualsevol de les seves modalitats, que té per objecte establir un mètode que s’apliqui a la prevenció i a la solució de les queixes relatives a totes les modalitats d’assetjament i altres formes de violència, amb les degudes garanties i procediments imparcials, i la Presidència de l’APT assumeix la seva responsabilitat amb vista a erradicar un entorn de conductes contràries a la dignitat de la persona, els drets inviolables que són inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres.
L'Autoritat Portuària de Tarragona considera la Prevenció de Riscos Laborals un factor essencial per a l'èxit de l'empresa. Cada departament i persona de l'organització n'ha de ser impulsor i responsable des de la funció que realitzi.
Aquesta determinació representa un compromís formal, una obligació, que va més enllà del respecte i el cómpliment amb la legislació vigent, establint com a objectiu fonamental la protecció de les persones i el seu medi ambient.